vrijdag, 4. maart 2011 - 11:40

Onderzoek naar schoolbrand Gravenburg afgerond

Groningen

De politie heeft het onderzoek naar de brand bij het scholencomplex Gravenburg afgerond. Zaterdagmorgen 16 oktober brandde het schoolcomplex aan de Maresiusstraat uit. Na technisch onderzoek bleek dat de brand aan de buitenkant van het gebouw was ontstaan.

Naast technisch onderzoek heeft de politie ook een groot aantal jongeren gehoord (zo’n 50). Ook is door de buurtagent een filmpje gemaakt met een getuigenoproep. Uit alle verklaringen is duidelijk geworden dat een groepje jongeren op de avond voor de brand aanwezig was bij de school. De jongeren hadden last van felle bouwlampen en probeerden het licht te dempen door een paraplu boven de lamp te hangen. Door de grote mate van verwoesting is uit het onderzoek niet duidelijk geworden of dat de oorzaak is geweest van de brand of dat er een technische oorzaak is geweest.

Uit het onderzoek kan niet worden vastgesteld of er iemand verantwoordelijk is voor het ontstaan van de brand. Dat betekent dat er voor het Openbaar Ministerie geen aanknopingspunten zijn voor vervolging. De zaak wordt afgesloten.
Provincie:
Tag(s):