donderdag, 24. februari 2011 - 21:48

Oudste inwoner van Nederland 109 geworden

Leeuwarden

De oudste inwoner van Leeuwarden en Nederland, mevrouw Geertruida Draaisma, is vrijdag 25 februari 109 jaar geworden. Burgemeester Ferd Crone en loco-commissaris van de Koningin Sjoerd Galema bezoeken haar vandaag om haar persoonlijk te feliciteren.

Mevrouw Draaisma woont sinds vijftien jaar in wijkzorgcentrum De Hofwijck en is, ondanks haar hoge leeftijd, nog redelijk fit. Ze loopt iedere dag zelf naar de faciliteiten die De Hofwijck rijk is. Ook kijkt ze nog graag naar alle takken van sport op de televisie.

Voordat mevrouw Draaisma in De Hofwijck kwam wonen, woonde ze met haar zuster in Den Haag. Nadat beide vlak achter elkaar een hersenbloeding kregen, overleed haar zuster. Mevrouw Draaisma woonde vervolgens een aantal maanden bij een nicht in Leeuwarden, voordat ze naar De Hofwijck verhuisde.

Haar werkzame leven heeft mevrouw Draaisma voor een groot gedeelte bij hoedenzaak Dechesne aan de Nieuwestad te Leeuwarden doorgebracht. Burgemeester Crone overhandigt haar, als verjaardagscadeau, een foto uit 1967 van het pand waar deze hoedenzaak was gevestigd.
Provincie:
Tag(s):