dinsdag, 4. januari 2011 - 19:59

Plaatsing InfoTakes op verzorgingplaatsen Rijkswegen

Zeeland

Rijkswaterstaat Zeeland heeft 4 InfoTakes geplaatst op verzorgingsplaatsen langs de A58 en de N57.

Uit de Infotakes kunnen gratis folders gehaald worden waarin relevante informatie staat voor de weggebruiker.

Op de Grevelingendam is vorig jaar als proef een InfoTake geplaatst. De InfoTake is duidelijk herkenbaar als informatiepunt voor de weggebruikers en er kan eenvoudig en op elk moment een overzichtelijke informatiefolder gehaald worden. Dit najaar is een evaluatie gedaan en daaruit bleek dat zo’n 10.000 weggebruikers een folder hebben uitgedraaid.

In de folder staat onder andere informatie over de taken van de weginspecteurs, gebiedsinformatie en nuttige tips met betrekking tot pech- en ongevallen. Daarnaast staat er een duidelijke kaart van Zeeland op met alle wegen. Het grote voordeel van de InfoTake, boven bijvoorbeeld een informatiebord, is dat de tekst gemakkelijk en snel aangepast kan worden en dat er veel info vermeld kan worden, terwijl het toch een minimale ruimte inneemt. Op deze manier bereikt Rijkswaterstaat een breed publiek met actuele en nuttige informatie. Ook kan de weggebruiker op een later tijdstip de informatie in de folder opzoeken.

De InfoTakes zijn geplaatst op de verzorgingsplaatsen de Voetpomp, de Vliedberg en de Vliete op rijksweg A58 en Westerloo op rijksweg N57.

De folders worden gedrukt op gerecycled papier.
Provincie:
Tag(s):