vrijdag, 9. december 2011 - 9:07

Plofkraak op geldautomaat in Meterik

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een auto achtervolgd die er vandoor ging na een plofkraak op een pinautomaat van een bank aan de Speulhofsbaan in Meterik. De daders wisten te ontkomen.

Omstreeks vier uur werd de automaat opgeblazen waarna het gebouw met een gestolen auto werd geramd. Die auto bleef achter, waarna de daders er in een andere auto met een nog onbekend geldbedrag vandoor gingen.

Na de melding nam de politie direct poolshoogte waarna een surveillance de vluchtauto, een donkerkleurige Audi, tegenkwam die richting Horst reed. Dat resulteerde in een achtervolging met meerdere surveillances uit diverse politieregio’s. Op de A15 bij Valburg verdween de auto uit het zicht. Er werd ook een politiehelikopter ingezet, maar ook die wist de auto niet meer te traceren.

Bij de kraak raakte een muur ontzet. Over de exacte omvang van de schade is nog niets bekend. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem.
Provincie:
Tag(s):