zondag, 18. december 2011 - 20:38 Update: 08-07-2014 0:55

PSV wint met gemak van SC Heerenveen: 5-1

Heerenveen

(Elfvoetbal) Wie vuurwerk en spektakel verwachtte, kwam nimmer bedrogen uit in het Abe Lenstra Stadion. Wie veel spanning verwachtte wel. PSV haalde SC Heerenveen zondag door de gehaktmolen: 1-5. Zo kwam er vlak voor de jaarwisseling een einde aan de zeer fraaie reeks van de Friezen.

SC Heerenveen, dat met Bas Dost en Luciano Narsingh respectievelijk de topscorer en de assistkoning van de Eredivisie in huis heeft, maakte in de laatste twee duels tien doelpunten en wist in de voorbije dertien speelrondes niet meer te verliezen. Statistieken die de formatie van trainer Ron Jans hoop gaven in aanloop naar het treffen met PSV, dat zich nog altijd in het kielzog van winterkampioen AZ bevond. Van Dries Mertens werd verwacht dat hij PSV op sleeptouw zou nemen. De 24-jarige aanvaller maakte één doelpunt minder dan Dost.

Het was al snel genieten geblazen in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen, waar enorm veel scouts op de tribunes zaten om de verrichtingen van de individualisten van SC Heerenveen en PSV te aanschouwen. Tussen de achttiende en de 24ste minuut was het driemaal raak voor de Eindhovenaren. Eerst kopte Ola Toivonen een bal van Zakaria Labyad hard binnen, vervolgens werd ook een voorzet van Stanislav Manolev tegen de touwen gekopt, ditmaal door Tim Matavz en niet veel later werd de wedstrijd reeds beslist door een tweede goal van Toivonen, die na een prima combinatie met Matavz vrij voor het doel van Kenny Steppe kwam te staan en koelbloedig bleef.

De tweede helft kon worden afgedaan als een formaliteit. Voor SC Heerenveen was het een kwestie van de schade beperken, maar PSV ging vrolijk verder. Ook Georginio Wijnaldum en Marcelo produceerden een kopdoelpunt. Rajiv van la Parra redde de eer, voor zover dat nog kon. De invaller rondde oog-in-oog met doelman Andreas Isaksson bekwaam af. Jan Vennegoor of Hesselink mocht de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd als invaller het veld betreden. Invloed op de stand had dat niet meer.

SC Heerenveen vormt volgende week in de nationale beker van Nederland de tegenstander van FC Oss. De ontmoeting in de KNVB Beker wordt op woensdag 21 december gespeeld in het Abe Lenstra Stadion. PSV, dat nu nog maar één punt achter koploper AZ staat, eindigt de decembermaand met een KNVB Beker-wedstrijd op bezoek bij FC Twente. De ontmoeting in de Grolsch Veste staat voor donderdag 22 december op het programma.
Categorie:
Tag(s):