vrijdag, 21. januari 2011 - 10:16

Psychiaters helpen bij frauderen met PGB

Rotterdam

Op last van de officier van justitie zijn dinsdagmorgen vier mannen aangehouden, onder wie twee psychiaters, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij fraude met uitkeringen. Dit maakte het Openbaar Ministerie Rotterdam vrijdag bekend.

De verdachten, in leeftijd variërend van 37 tot 57 jaar, werden aangehouden tijdens een grootschalige actie op diverse plaatsen in het land. De psychiaters zouden medewerking hebben verleend aan bepaalde medische beoordelingen waardoor mensen onterecht uitkeringen (WAO of WIA) en/of een persoonsgebonden budget (PGB) hebben gekregen. De twee andere mannen zouden een bemiddelende rol hebben gespeeld. De fraude zou in de tientallen miljoenen euro’s kunnen lopen.

Het onderzoek naar de fraude startte ruim een jaar geleden. Het werd uitgevoerd door de Bovenregionale Recherche (BR) van de politiekorpsen Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD).

Bij de zoekingen zijn bij de bemiddelaars onder andere twee vuurwapens en meer dan 100.000 euro in beslag genomen. Het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) doet strafrechtelijk financieel onderzoek en heeft beslag gelegd op onder andere woningen, sieraden en auto’s.
Provincie:
Tag(s):