maandag, 12. december 2011 - 14:24

Pyromaan 't Zandt opnieuw verdacht van 17 brandstichtingen

Harkstede

De regiopolitie Groningen heeft maandagmorgen de 24-jarige Johnny B. aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen en inbraken in Oost-Groningen. B. werd al eerder veroordeeld voor brandstichtingen en stond bekend als de pyromaan van 't Zandt.

Johnny B. kwam in januari 2011 in beeld bij de recherche naar aanleiding van een inbraak. Op dat moment was er nog onvoldoende bewijs om B. aan te houden. Tijdens een onderzoek naar een brandstichting in Ten Post kon deze wel aan B. gelinkt worden. Hier ging in november van dit jaar een schuur in vlammen op. Na overleg met justitie werd Johnny B. vandaag aangehouden toen hij onderweg was naar zijn werk in Siddeburen. In zijn woning in Harkstede is door de politie een doorzoeking gedaan.

Sinds november 2010 hebben zich in het noordoosten van Groningen diverse verdachte branden voorgedaan. Deze branden in onder meer auto’s en schuren, vonden onder andere plaats in de omgeving van Loppersum en Appingedam. Uit onderzoek blijkt dat de 24-jarige verdachte bij 17 branden in beeld komt. De politie vermoed dat Johnny B. eveneens betrokken is bij 11 inbraken.

B. werd in december 2008 veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar. Hiervan waren 9 maanden voorwaardelijk. In 2010 kwam hij weer op vrije voeten.
Provincie:
Tag(s):