donderdag, 7. juli 2011 - 10:54

Tankers botsen frontaal op Schelde-Rijnverbinding. Schipper gewond

Tholen

Bij een frontale aanvaring tussen twee tankers op de Schelde-Rijnverbinding is woensdagavond een schipper gewond geraakt. Ondanks grote schade aan beide schepen is er geen lading weggelekt.

De 110 meter lange Nederlandse tanker geladen met 1000 ton gasolie voer komende vanuit België richting Nederland. Vanuit Nederland richting België voer een 96 meter lange Belgische tanker geladen met 2400 ton stookolie. Ter hoogte van de Nederlands-Belgische grens op de Schelde-Rijnverbinding zijn beide schepen rond half negen frontaal met elkaar in aanvaring gekomen.

Door de klap heeft de Duitse schipper dat voer op het Nederlandse schip een flinke hoofdwond opgelopen en is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De Waterpolitie van het KLPD doet onderzoek naar de botsing.

Het Belgische schip is op eigen kracht naar België gevaren waar de Belgische politie onderzoek doet naar het schip. Het vermoeden bestaat dat het Belgische schip door nog onbekende reden uit het roer is gelopen. Het Nederlandse schip is doorgevaren naar de Kreekraksluizen waar de lading wordt overgeladen.
Provincie:
Tag(s):