zondag, 6. november 2011 - 14:35

Twee aanhoudingen na gewapende overval op juwelier

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Heel en een 26-jarige vrouw uit Blerick aangehouden voor de gewapende overval op een juwelier in Gennep op vrijdagavond. Bij de overval werd gedreigd met een vuurwapen.

Nadat de overval rond 20.00 plaatsvond in de Zandstraat vluchtten er drie personen in een auto. De verdachten namen een onbekend aantal sieraden mee. De politie stelde meteen een onderzoek in en getuigen konden een gedeelte van het kenteken van de auto geven.

Rond een uur of drie 's nachts was de politie in Blerick en Tegelen bezig met een achtervolging van een auto die opviel door de rijstijl. Agenten schakelden meteen toen ze het kenteken zagen van de achtervolgde auto omdat het overeenkwam met de informatie die getuigen van de overval hadden gegeven over het kenteken van de vluchtauto in Gennep. Na een wilde achtervolging door Tegelen, Belfeld en Reuver werd de auto in Reuver in het bos teruggevonden. De inzittenden waren ervan door gegaan. Zaterdagmorgen, rond een uur of zeven, zagen agenten in Venlo een man en een vrouw op de Tegelseweg lopen. Aangezien ze zich verdacht gedroegen en ze voldeden aan het signalement van de verdachten van de overval in Gennep, zijn ze aangehouden. Op het politiebureau zijn ze voorgeleid en in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte en naar de buit.
Provincie:
Tag(s):