vrijdag, 9. december 2011 - 16:05

Twee aanhoudingen na straatrace met gestolen auto's

Heerlen

Na een race tussen twee personenauto's in Heerlen heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee personen weten aan te houden. Zij worden ervan verdacht bij de diefstal van de auto's en de daarop volgende race betrokken te zijn geweest. 


Een buschauffeur had de auto's op de Schelsberg zien rijden en waarschuwde de politie. Agenten kwamen één van de beide voertuigen op het spoor en gingen erachter aan. De auto vloog vervolgens met hoge snelheid rechtdoor over een rotonde en kwam uiteindelijk tegen een verkeersboord op de Versiliënboschweg tot stilstand. Daarna stoven de vijf inzittenden in verschillende richtingen weg. Een van hen, een 17-jarige jongeman uit Klimmen, werd na een achtervolging te voet aangehouden. 
De auto bleek te zijn gestolen. Even later troffen agenten de tweede auto aan op de Schelsberg. Ook deze auto was gestolen. Vervolgens werd ook nog een derde gestolen auto aangetroffen op de Weggebekker in Heerlen Bij deze auto werd een 31-jarige man uit Heerlen aangehouden. Alle drie de auto's zijn van hetzelfde merk en hetzelfde type. Het gaat om Suzuki Alto's.
Provincie:
Tag(s):