maandag, 24. oktober 2011 - 12:28

Uitgaanspubliek richt agressie op politie

Delft

Meerdere politie-eenheden moesten zondag 23 oktober om 04.40 uur handelend optreden om de gemoederen op de Burgwal te sussen. Bij het verlaten van een discotheek liepen de gemoederen ineens fors op en moesten enkele agenten van het susteam ter plaatse komen om de boel te sussen.

Toen de agenten ter plaatse kwamen richtte de agressie zich vrijwel direct tegen het politiepersoneel. Meerdere jongeren gingen verbaal en fysiek het ‘gevecht ‘ aan met de politie. Agenten werden uitgescholden voor Joden en zeer ernstige ziektes. Diverse politie-eenheden kwamen ter plaatse om de steeds groter en agressievere wordende groep jongeren in toom te houden. Daarbij werden ook politiehonden ingezet. Tegen de groep, die inmiddels uit circa 30 personen bestond, werd in een aantal gevallen door politieagenten geweld gebruikt waarbij er met de wapenstok enkele corrigerende tikken werden uitgedeeld. De agenten werden daarbij onder meer bekogeld met lege flessen bier.

De politie hield in totaal zes verdachten aan voor openlijk geweld, opruiing, belediging en verzet tegen arrestatie. Drie agenten raakten bij de schermutselingen lichtgewond maar konden hun dienst gewoon voortzetten. Eén arrestant raakte gewond door dat hij werd gebeten door een politiehond. De politie verwacht nog meerdere aanhoudingen te verrichten.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):