maandag, 19. december 2011 - 9:06 Update: 08-07-2014 0:55

Van Hanegem: 'Koeman moet uitleggen dat het zo niet kan'

(ElfVoetbal)Ondanks een wervelende eerste helft en de uiteindelijke 3-2 zege van Feyenoord op FC Twente bleef Willem van Hanegem kritisch. "Ronald Koeman moet zin spelers uitleggen dat het wel leuk was, maar dat het eigenlijk zo niet kan."

In zijn column in het Algemeen Dagblad blijft de oud-international zich verbazen over het zogenaamde verval in de Eredivisie. "Niet alleen per wedstrijd, maar ook in een wedstrijd zelf. Ruben Schaken bij Feyenoord, hoe goed die in de eerste helft speelde en hoe waardeloos hij aan de tweede begon. Ik vond dat toch wel heel apart. Karim El Ahmadi, in principe een strateeg, een goede voetballer. Maar gaandeweg de wedstrijd ging hij steeds meer lopen dan voetballen. Ik begrijp dat niet. Zet daar echter, zoals gisteren, een tegenstander tegenover die het ook allemaal niet weet, dan wordt het nog lachen in zo'n wedstrijd."

"Ik heb als vakman alleen geen zin me neer te leggen bij vermaak alleen. Ik wil in de eerste plaats goed voetbal zien. Ik hoop dat Co Adriaanse en Ronald Koeman daar wel aan blijven werken. Koeman met name moet zijn spelers uitleggen dat het wel leuk was, maar dat het eigenlijk zo niet kan. Je moet je als team en als individu doorontwikkelen, dat is wat echt topvoetbal nu eenmaal vraagt. Ik zie wat dat betreft bij Feyenoord de meeste potentie op dit moment. Ondanks al hun tekortkomingen zie ik bij die ploeg de meeste jongens die wat voor elkaar over hebben."

FC Barcelona - Santos, de finale van het WK voor Clubteams, had Van Hanegem ook bekeken. De Spanjaarden gaven een mooie show weg en waren de voorspelbare winnaar. "Ik vind dat toernooitje om die wereldtitel erg overbodig. De FIFA organiseert dat vanwege het geld dat ze ermee ophalen. Maar sportief gezien slaat dat helemaal nergens op. Wat heb je er nou aan dat je tegen een stel van die ballentegenhouders uit Qatar of wat voor ander gek land dan ook moet spelen? Zonde van je tijd. Moet je niet willen, onze topspelers hebben het al druk genoeg."

"Toch heb ik graag naar de finale gekeken. Uiteraard om te genieten van Barcelona, maar dat doen we bijna iedere week. Nu heb ik vooral op Ganso en Neymar zitten letten. Eigenlijk nog het meest op Ganso. Wat een artiest is dat. Hij ziet het voetbal zo ontzettend goed en snel. Hij geeft passjes waar niemand nog aan denkt op zo'n moment. Paulo Ganso maakt moeilijke situaties met één balletje tot iets simpels."
Categorie:
Tag(s):