maandag, 13. juni 2011 - 14:55

Verdachte partner onderzoek Kaatsheuvel op vrije voeten gesteld

Breda

Vrijdag is de partner van Heidy Goedhart die sinds 2 maart 2011 vast zit voor betrokkenheid bij haar dood, op vrije voeten gesteld door de officier van justitie. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) Breda bekendgemaakt.

De man is nog steeds verdachte, maar gezien de stand van het onderzoek heeft het OM Breda deze beslissing noodzakelijkerwijs moeten maken. De 34-jarige Heidy Goedhart werd op 19 december dood gevonden in de tuin van haar woning.

Daarop werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gevormd dat in de loop van het onderzoek de verschillende mogelijkheden onderzocht met betrekking tot wat er zich rondom het feit heeft afgespeeld. Het onderzoek leidde op enig moment in de richting van de partner van het slachtoffer.

De man werd woensdag 2 maart 2011 aangehouden en zat sindsdien vast. In de tussentijd heeft de rechtbank Breda tweemaal beslist dat de man langer in voorlopige hechtenis moest blijven.

Om de voorlopige hechtenis te kunnen laten voortduren zou er volgende week een pro forma (niet-inhoudelijke) zitting moeten plaatsvinden. Dat zou echter ook betekenen dat daarmee de strafzaak ter terechtzitting van de rechtbank aanhangig zou zijn gemaakt en dat de rechter in elk geval binnen een beperkte tijd een definitief oordeel over de huidige hoofdverdachte in de strafzaak zou moeten vellen.

Gelet op deze stand van het onderzoek wordt dat op dit moment niet opportuun geacht. Niettemin is het OM van mening dat er thans nog steeds sprake van een ernstige verdenking tegen de 36-jarige man uit Kaatsheuvel; hij is nog steeds hoofdverdachte.

Maar bij de huidige stand van het opsporingsonderzoek is het volgens het OM niet mogelijk om met een voldoende mate van zekerheid van een veroordeling te besluiten om tot vervolging over te gaan en de zaak aan te brengen bij de rechtbank.

‘Het tot nu toe verzamelde bewijs wordt op dit moment nog onvoldoende geacht om voldoende klaarheid te brengen in dood van Heidy Goedhart’, aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):