zaterdag, 17. december 2011 - 20:50 Update: 08-07-2014 0:55

Verdedigend Vitesse steelt drie punten op bezoek bij Heracles

(ElfVoetbal)Vitesse heeft zaterdagavond de drie punten weten te pakken op bezoek bij Heracles Almelo. De subtopper speelde de gehele wedstrijd zeer verdedigend, maar won door een doelpunt in de slotfase.

De thuisploeg begon met dezelfde opstelling als tegen ADO Den Haag (2-0 verlies), wat betekende dat aanvaller Samuel Armenteros opnieuw op de bank moest plaatsnemen. Bij de bezoekers kreeg Giorgi Chanturia weer een kans in de basis, waardoor Valeri Kazaishvili op de reservebank zat.

De wedstrijd in het Polman Stadion begon erg aftastend. Na tien minuten spelen nam de thuisploeg het heft in handen. De Almeloërs kregen enkele kansen via afstandschoten, maar tot een uitgespeelde kans kwam het niet, mede door het verdedigende spel van de Arnhemmers.

In de laatste minuten van het eerste bedrijf probeerden de bezoekers verder van het doel af te voetballen. Dit zorgde voor meer ruimte voor beide ploegen en enkele kansen, echter werd er niet gescoord.

Ook in het tweede bedrijf speelde Vitesse zeer compact. De ploeg van trainer John van den Brom loerde op de counter, maar kwam enkele keren goed weg bij kansen van de thuisploeg.

Vijf minuten voor tijd was er dan eindelijk de beslissing. Geheel tegen de verwachting in scoorde Vitesse de 0-1. De ploeg deed dit uit een corner, waaruit aanvoerder Guram Kashia raak kopte.

In de laatste minuten was er nog een dot van een kans voor de Almeloërs. Vleugelverdediger Tim Breukers schoot uit een afgeslagen corner snoeihard op de lat, waardoor Vitesse de drie punten pakte.

Door de zege staan de Arnhemmers op de vijfde plaats met 29 punten uit zeventien wedstrijden. Heracles staat nu elfde met twintig punten.