zaterdag, 19. februari 2011 - 14:45

Vergeten paspoort verraadt fraude

Leeuwarden

De politie is in een onderzoek naar een vorm van identiteitsfraude op zoek naar een nog onbekende man. De man waarschijnlijk zijn paspoort geprobeerd te vervalsen.

Op zaterdag 29 januari belde een medewerker van een supermarkt in de wijk Camminghaburen met de politie. De medewerker had een paspoort gevonden onder het kopieerapparaat in de winkel. De medeweker van de winkel verklaarde tegenover de agenten dat hij eerder die middag een nog onbekende man had geholpen bij het instellen van het kopieerapparaat.

De man, die in het gezelschap was van een vrouw van ongeveer 22 jaar en een meisje van ongeveer 2 jaar, wilde graag een kopie van zijn paspoort maken. Toen dit was gelukt verlieten de drie de winkel. Het paspoort vergaten ze echter mee te nemen. Het gevonden paspoort werd vervolgens overhandigd aan de politie.

Na onderzoek werd duidelijk dat de man had geprobeerd het paspoort te vervalsen. Zo had hij zijn eigen pasfoto aangebracht op het document, terwijl het paspoort op naam stond van iemand anders.

Het onderzoeken van identiteitsfraude is één van de taken van het team Vreemdelingenpolitie. Het team komt dan ook graag in contact met mensen die denken de man op de pasfoto te herkennen
Provincie:
Tag(s):