woensdag, 3. augustus 2011 - 13:16

Zes aanhoudingen en veel cash bij politie-inval WFC

Amsterdam

De politie is woensdagochtend het World Fashion Centre (WFC) aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam binnengevallen. ‘Het gaat om een grootscheepse controle naar criminele activiteiten’, bevestigt een woordvoerder van de politie woensdag tegenover Blik op Nieuws.

Bij de actie zijn zes personen aangehouden en een nog onbekende maar grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen.

Inval
Omstreeks 10.00 uur vielen rechercheurs samen met medewerkers van de Belastingdienst, Arbeidsinspectie en Vreemdelingendienst, toren 3 van het WFC binnen.

Ondersteund door de directie van het WFC onderwierpen controleploegen, op basis van eerder verkregen informatie, geselecteerde bedrijven aan een controle.

Buiten het complex hield de politie een omvangrijke verkeerscontrole om verdachte personen die het WFC toch ongezien wisten te verlaten, staande te houden. Naast een kleine honderd personeelsleden werden ook geld-, drugs- en explosievenhonden ingezet.

Uit onderzoeken is gebleken dat een aantal ondernemers in toren 3 van het WFC zich bezighoudt met ondergronds bankieren. De gezamenlijke actie is erop gericht het WFC te ontdoen van criminele praktijken. Aanleiding voor het onderzoek vormt een aantal recente geweldsincidenten.

“De controles in het WFC maken onderdeel uit van een uitgebreide aanpak van Politie en Justitie om criminelen uit de anonimiteit te halen en verdere vermenging van onder- en bovenwereld te voorkomen”, aldus recherchechef Jouke de Jong.
Provincie:
Tag(s):