woensdag, 26. september 2012 - 10:56

Aanhoudingen na schietpartij op vluchtende Franse auto

Gorinchem

Agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben de afgelopen nacht tijdens een achtervolging bij Oosterhout geschoten op een auto nadat deze op hen was ingereden.

Op de A27, omstreeks 01.30 uur de buurt van Gorinchem ging de auto met Frans kenteken er met grote snelheid vandoor toen hij door de Verkeerspolitie van het KLPD een stopteken kreeg. De politie zette de achtervolging en gaf herhaaldelijk stoptekens die de bestuurder echter negeerde.

Bij Oosterhout heeft de bestuurder de snelweg verlaten waarna hij vervolgens is gekeerd. De politie blokkeerde de toegangswegen naar de A27 maar de auto reed bewust in op de agenten die hierop gericht op de auto schoten. De Franse auto zette zijn vlucht voort en reed tegen de richting in op de A27 in noordelijke richting. De politie trof kort daarna het voertuig leeg aan in Waspik.

Zo’n twee uur lang heeft de politie onder meer met de politieheli het gebied minutieus uitgekamd. Rond 04.00 uur vannacht is de zoekactie gestaakt. Onderzoek naar de achtervolging gaat nog wel door. Zo ook op de afrit bij Oosterhout waar de bestuurder met zijn auto tegen de vangrail is gebotst.

Later die ochtend tipten weggebruikers de politie dat een Frans voertuig erg langzaam over de vluchtstrook van de A27 reedt, hij leek iets te zoeken. Gelet op het gebeurde van eerder die ochtend zijn collega’s van de regiopolitie Zuid-Holand-Zuid ter plaatse gegaan en hebben de inzittenden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Daarnaast werd ter hoogte van Noordeloos gezocht naar mogelijke voorwerpen die door de vluchtende Franse auto van vannacht — een Volkswagen - mogelijk uit het raam zijn gegooid. De politie werd hierover getipt door een vrachtwagenbestuurder. De zoekacties zijn inmiddels beëindigd en er zijn inderdaad voorwerpen gevonden die mogelijk van de Franse auto afkomstig zijn.
Provincie:
Tag(s):