maandag, 24. september 2012 - 9:39 Update: 08-07-2014 0:46

Aantal faillissementen gehele bouwbranche fors toegenomen

Amsterdam

Niet alleen aannemers, maar de gehele bouwbranche, van groothandels tot stukadoors, kampt met een forse toename van het aantal faillissementen.

Dit blijkt uit cijfers over de eerste acht maanden van 2012 die Faillissementsdossier.nl vandaag bekend heeft gemaakt.

In totaal gingen in de bouwsector in periode januari tot en met augustus 1330 bedrijven bankroet. Dat is een stijging met maar liefst 45 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2011.

Niet alleen de grotere bedrijven voelen de crisis. Ook zelfstandigen zoals stukadoors, loodgieters, schilders delen mee in de malaise. Het aantal failliete bedrijven binnen deze groep steeg de eerste acht maanden met gemiddeld een kleine 50 procent.

Ook groothandels en doe-het-zelfzaken hebben veel last van de aanhoudende stagnatie op de woningmarkt. Het aantal failliete groothandels in bouwmaterialen steeg de eerste acht maanden met 55 procent tot 153, het aantal doe-het-zelfwinkels dat het loodje legde met ruim 50 procent tot 97.

Faillissementsdossier.nl gaat ervan uit dat Nederland dit jaar afstevent op een nieuw record van het aantal faillissementen.
Categorie:
Tag(s):