donderdag, 24. mei 2012 - 10:03

Aanvaringen schepen in dichte mist bij Vlissingen

Vlissingen

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in dichte mist verschillende schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor maar er was wel behoorlijk materiële schade.

De aanvaringen vonden plaats op de Westerschelde en in de Kaloothaven in Vlissingen-Oost. Dat meldt het Korps landelijke politiediensten (KLPD), die de aanvaringen onderzoekt.

Omstreeks 02.00 uur voer een containerschip bij het manoeuvreren in de haven tegen een gemeerd liggend schip. De schade aan dit schip was groot. Over een lengte van drie meter werd de romp van het schip veertig centimeter naar binnen gedrukt. Hierdoor raakte het schip ook lek maar omdat het schip leeg was leidde dit niet tot problemen.

Twee uur later kwamen twee zeeschepen in de Sardijngeul, westelijk van Vlissingen, met elkaar in aanvaring. Een van zee komend schip voer aan de voor haar verkeerde kant van de vaargeul tegen een tegemoetkomende tanker. De tanker raakte hierbij lek maar omdat het gat in de romp net onder het dek en boven het vloeistofniveau van de lading zat, leidde dit niet tot uitstroom van lading. Beide schepen zijn na de aanvaring op de rede ten anker gekomen. Vermoedelijk zijn problemen met de stuurinrichting aan boord van het binnenkomend schip de oorzaak van de aanvaring.
Provincie:
Tag(s):