vrijdag, 29. juni 2012 - 11:38

Agent achtervolgt fietsendieven met tractor in weiland

Breukelen

De politie in Breukelen heeft donderdagavond verdachten kunnen aanhouden na een achtervolging met een tractor. Drie mannen uit Haarlem werden er van verdacht fietsen te hebben gestolen uit een bedrijfspand.

Rond 20.30 uur zag een getuige het drietal fietsen uit een bedrijfspand op de Corridor halen en lichtte de politie in. Een surveillerende motoragent zag een voertuig rijden wat voldeed aan de beschrijving van de getuige. Het hierop volgende stopteken werd door de bestuurder van de bestelbus genegeerd.

Op de A2 in de richting van Amsterdam stopte de bestuurder van de bestelbus ineens op de vluchtstrook en alle inzittenden vluchtten een weiland in. Ook de agenten gingen het weiland in om de achter de verdachten aan te gaan. Een agent vorderde een tractor en zette de achtervolging in.

Uiteindelijk kon hij de mannen op een dijk aanhouden met ondersteuning van toezichthouders van het natuurgebied die voorbijvoeren. De verdachten zijn mannen van 29, 37 en 43 jaar uit Haarlem, het bleek dat de kentekenplaat van hun bus gestolen was. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):