woensdag, 3. oktober 2012 - 9:57

Agressieve buurman gooit tegel door de ruit

Nieuwegein

Een agressieve man gooide op dinsdagavond een tegel door een raam van zijn buurvrouw.

Rond 23.50 uur zat een 23-jarige vrouw in haar appartement in de wijk Fokkesteeg in haar woonkamer op de bank. Plotseling hoorde zij glasgerinkel en kreeg glas over zich heen. Zij raakte wonderwel niet gewond, zag dat haar woonkamerraam was ingegooid en zag een tegel in haar woonkamer liggen.Zij hoorde vervolgens een stem op de galerij en herkende daarin de stem van een buurman.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de Nieuwegeinse en meerdere getuigen. De getuigen hadden de buurman horen schreeuwen en hoorden vervolgens glasgerinkel. Tevens had één van hen de buurman daar zien lopen. Het slachtoffer deed aangifte van vernieling/poging zware mishandeling.

Agenten gingen naar het appartement van de 31-jarige verdachte, maar hij weigerde open te doen. Gezien de agressie van de verdachte en het feit dat hij een grote stok in zijn handen had, werd besloten bij het aanhouden van de verdachte een politiehond in te zetten. Agenten forceerden de
voordeur en een politiehondengeleider ging met zijn hond naar binnen. De verdachte voldeed niet aan het bevel om tegen de muur te gaan staan en liep ondanks waarschuwingen op de hondengeleider af. Daarop beet de politiehond hem in zijn been, waarna de verdachte zijn verzet staakte en op de grond ging liggen. Hij werd vervolgens geboeid.

De verdachte raakte gewond aan zijn been en de wond moest in het ziekenhuis worden gehecht. Vervolgens werd hij naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):