maandag, 17. september 2012 - 8:33

Alcomobilist rijdt bejaarde vrouw in rolstoel van zebrapad

Bedum

De politie heeft zaterdagmiddag een 52-jarige man uit Groningen aangehouden. Omstreeks 13.00 uur staken een 17-jarige jongen uit Bedum en zijn oma in een rolstoel over op een voetgangersoversteekplaats op de kruising van de Zonnelaan met de Pleiadenlaan.

Zij werden daarbij geschept door een bestuurder van een personenauto. De bestuurder stopte kort en reed daarna met hoge snelheid weg zonder zich om de slachtoffers te bekommeren.

De 17-jarige jongen en zijn oma (leeftijd onbekend) raakten door het ongeval gewond en werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis van getuigenverklaringen en kentekengegevens konden agenten de 52-jarige verdachte in zijn woning aan de Werumeus Buningstraat in Groningen aanhouden.

Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van maar liefst 1200 ug/l (2,76 promille). Na verhoor kon de verdachte het politiebureau verlaten. Hij moest zijn rijbewijs wel achter laten. De verkeersongevallenanalyse deed onderzoek op de plaats van het ongeval. De auto en de rolstoel raakten door de aanrijding beschadigd. De politie maakt een dossier op en zal deze naar het Openbaar Ministerie sturen. De 52-jarige alcomobilist zal zich binnenkort voor een rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):