woensdag, 28. maart 2012 - 10:35 Update: 08-07-2014 0:53

Alderweireld ziet 'niet passende' Douglas niet naar Ajax komen

(ElfVoetbal) Jan Vertonghen vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. Dat is geen nieuws. Maar wie moet zijn opvolger worden. "Niklas Moisander."

De Finse international staat hoog op het verlanglijstje van Ajax.
De Amsterdammers moeten noodgedwongen handelen op de transfermarkt komende zomer, nu Vertonghen herhaaldelijk heeft aangegeven komende zomer een nieuwe uitdaging op te gaan zoeken. Zijn maatje centraal achterin, Toby Alderweireld, wil nog wel een seizoen blijven. Hij krijgt dus een nieuwe partner.

"Ik denk niet dat Douglas van FC Twente komt. Fantastische verdediger, maar hij heeft vaak aangegeven naar het buitenland te willen. En ik weet niet zeker of hij bij ons zou passen. Bij Ajax is het toch anders. Ook bij verdedigers ligt veel nadruk op het spel aan de bal. Als je dan Jan moet vervangen... dat is niet gemakkelijk", vertelt Alderweireld in NUsport.

De naam van Niklas Moisander wordt ook uitdrukkelijk genoemd in de Amsterdam ArenA. "Moisander klinkt iets logischer. Die is opbouwend sterker dan verdedigend. Een bal naar voren peren, werkt niet bij ons. Dan komt die bal net zo hard weer terug."
Categorie:
Tag(s):