donderdag, 20. september 2012 - 12:49

Arrestaties en gewonden na massale vechtpartij in Ede

Ede

Twee Edenaren van 17 en 23 jaar en een 23-jarige man uit het Italiaanse Vimeroate zijn in de nacht van woensdag op donderdag op de Parkweg in Ede aangehouden na een massale vechtpartij. Bij de vechtpartij raakten meerdere personen gewond, waaronder ook de drie aangehouden mannen.

Omstreeks 01.00 uur werd er een melding gedaan van een vechtpartij bij een café aan de Parkweg in Ede. Toen meerdere agenten ter plaatse waren was de vechtpartij nog gaande en bleken tientallen personen slaags met elkaar. De politie wist de partijen met hulp van een diensthond te scheiden, waarna drie arrestaties werden verricht. Volgens omstanders waren de drie door nog onbekende reden in het café slaags met elkaar geraakt, waarna meerdere bezoekers zich ermee gingen bemoeien. Daarbij zou met barkrukken zijn geslagen en gegooid. Ook zou er een honkbalknuppel zijn gebruikt. De Italiaan had zichtbare verwondingen aan zijn hoofd. Ook een van de twee Edenaren had letsel maar geen van hen hoefde direct naar het ziekenhuis. Bij de vechtpartij zou ook een barmedewerkster gewond zijn geraakt door een rondvliegende barkruk. Maar ook zij hoefde na behandeling door ambulancepersoneel niet naar het ziekenhuis.

Pepperspray
De 23-jarige Edenaar die ervan verdacht wordt bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest werd ook aangehouden omdat hij de agenten beledigde. Bij de man werd tevens een busje pepperspray aangetroffen. Dit is een verboden wapen. De pepperspray is in beslag genomen. Agenten vonden een honkbalknuppel, die in twee stukken op de grond lag. Vermoedelijk is deze gebruikt bij de vechtpartij.
Provincie:
Tag(s):