zaterdag, 21. juli 2012 - 9:25

Auto in brand na ongeval, dode en zwaargewonde

Lelystad

Een 41-jarige man uit Lelystad is in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een auto-ongeluk op de Houtribweg om het leven gekomen nadat de auto tegen een brugpijler reed van de Oostvaardersbrug.

Een 28-jarige vrouw uit Lelystad raakte zwaargewond. Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse onderzoeken de aanrijding.

Rond 02.00 uur rukten politie, brandweer en ambulance naar de Houtribweg uit nadat een auto tegen een brugpijler van de Oostvaardersbrug was gereden. De ravage terplaatse was enorm. Terwijl de man en vrouw nog in het wrak lagen vatte de auto vlam.

Brandweerpersoneel bluste het vuur en de man en de vrouw konden uit de auto worden gehaald. Agenten en ambulancepersoneel hebben de man gereanimeerd. Een Mobiel Medisch Team landde met een traumahelikopter nabij de plaats des onheils en ondersteunde het ambulancepersoneel. Ondanks alle medische zorg en inspanningen overleed de 41-jarige Lelystedeling later in het ziekenhuis.

De vrouw is met letsel aan haar gezicht en bovenlichaam overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. Haar toestand wordt omschreven als stabiel en buiten levensgevaar. Hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden is nog onduidelijk. Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse onderzoeken de toedracht. De Houtribweg is vrijgegeven nadat de ravage en het wrak waren geruimd.
Provincie:
Tag(s):