zaterdag, 19. mei 2012 - 17:21

Autodief strandt door verkeerd te tanken

Nijmegen

Een 27-jarige inwoner van Beek-Ubbergen is in de nacht van vrijdag op zaterdag beroofd van zijn auto. De auto werd later aangetroffen. Een zoektocht naar de dader leverde nog niets op.

De 27-jarige stopte even na 01.00 uur op de Nassausingel om even te bellen. Terwijl hij daar met draaiende motor stond, kwam een man naar hem toe die hem onder bedreiging van een mes dwong uit te stappen. Vervolgens ging de dader er met de auto vandoor, via het Keizer Karelplein in de richting van de Graafseweg.

Het slachtoffer zag even later een bekende van hem langskomen en samen zetten ze de achtervolging in. De ontvreemde auto raakte daarbij uit het zicht.

In die tijd had de dader kans gezien om valse kentekenplaten op de auto te doen. Vervolgens was deze gaan tanken bij een benzinestation aan de Wijchenseweg met de bedoeling om daarna zonder te betalen weg te rijden.

Omdat de man verkeerde brandstof had getankt, lukte het niet meer om weg te rijden. Een medewerker was al naar buiten gelopen om de man tegen te houden. Die vluchtte vervolgens de weg over naar het terrein van Rijkswaterstaat.

Agenten zetten onmiddellijk de omgeving af en begonnen naar de dader te zoeken. Daarbij is ook een heli van het KLPD ingezet. De zoektocht had echter geen resultaat.
Provincie:
Tag(s):