maandag, 26. november 2012 - 15:28

Autodieven rijden na inbraak door over spijkermatten

Meteren/Tilburg

In de nacht van zondag op maandag werd een woninginbraak gepleegd in Meteren. De dieven namen daarbij een auto mee die door de politie werd achtervolgd. De politie zette een spijkermat in maar de verdachten bleven desondanks de lekke banden doorrijden.

De daders gingen er met de gestolen auto en een vluchtauto, die ook gestolen bleek te zijn, vandoor. Politieagenten zetten direct de achtervolging in. De achtervolging ging al gauw verder in Brabant.

Rond 02.40 uur werden de bewoners wakker van kabaal. Toen ze uit het raam keken, zagen ze dat hun auto, een BMW, van de oprit werd weggenomen. Direct daarna kwam er een Audi voorrijden. Beide auto’s reden er vervolgens met hoge snelheid vandoor in de richting van Brabant.

De bewoners waarschuwden direct de politie. Politieagenten vatten direct post op de A2 in de richting van Den Bosch. Toen kort daarna beide auto’s met hoge snelheid voorbij kwamen rijden, zetten zij de achtervolging in. Vanwege hun hoge snelheid moesten de agenten hun achtervolging ter hoogte van Kerkdriel staken.

Spijkermat
Ook politieagenten in Brabant keken inmiddels uit naar de verdachten. Op de A65 werden de auto’s opnieuw gesignaleerd. Op de N65 tussen Udenhout en Berkel-Enschot werd vervolgens een spijkermat ingezet om de auto’s te laten stoppen. De Audi reed met hoge snelheid over de spijkermat heen maar bleef, gedeeltelijk op de velgen, doorrijden.

De BMW en de Audi gingen vervolgens uit elkaar. De agenten vonden de Audi op een oprit van een woning aan de Superior de Beerstraat in Tilburg. De verdachten werden niet meer gevonden. Na onderzoek bleek dat de Audi als gestolen stond gesignaleerd.

Twee aanhoudingen
De BMW werd gevonden in Biezenmortel, dichtbij de N65. Ook daar werd niemand meer aangetroffen. Korte tijd later zagen agenten in de directe omgeving een auto rijden met daarin twee mannen. Gezien het tijdstip en het feit dat hier vrijwel alleen bestemmingsverkeer rijdt, stelden ze een onderzoek in.

De mannen, van 21 en 25 uit de gemeente Geldermalsen, bleken in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap. Ze werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De auto’s werden veiliggesteld voor onderzoek.

De politie onderzoekt de zaak verder en wil graag in contact komen met getuigen.
Provincie:
Tag(s):