donderdag, 23. februari 2012 - 17:14

Automobilist overleden na aanrijding

Harderwijk

Donderdagochtend is een 28-jarige automobilist uit Rijnsburg na een botsing met een vrachtwagen met zijn auto op de kop in een vrij diepe sloot terecht gekomen langs de A28.

De man is in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk, waar hij vanmiddag aan zijn verwondingen is overleden.

Het ongeval vond om 06:15 uur plaats op de A28 richting Zwolle, vlak voor de afslag Harderwijk/Ermelo. Na het ongeval hebben de andere betrokkenen bij de aanrijding direct hulp geboden aan de automobilist. Zij hebben zijn hoofd boven water gehouden en geprobeerd hem uit de auto te bevrijden. Samen met de gealarmeerde politie lukte het om de man uit zijn auto te trekken. Op dat moment arriveerde de ambulance ook, en zijn de ambulancemedewerkers gestart met het reanimeren van de automobilist.

De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld en van de overige betrokkenen zijn verklaringen afgenomen. Uit dit eerste onderzoek is gebleken dat de auto van het 28-jarige slachtoffer overdwars stilstond op de rechterrijstrook van de A28, op het moment dat de vrachtwagen tegen de auto aan botste. De vrachtwagenchauffeur, een 42-jarige man uit Nijkerk, probeerde de auto nog te ontwijken door naar de linkerrijstrook uit te wijken, maar kon een botsing met de stilstaande auto niet voorkomen. Een andere automobilist die op de linkerrijstrook naderde, moest op zijn beurt uitwijken voor de uitwijkende vrachtwagen, en belandde daardoor in de linkerberm tegen de vangrail. De twee andere bestuurders betrokken bij het ongeval raakten niet gewond, en zijn direct naar de auto in de sloot gelopen om daar hulp te verlenen.
Provincie:
Tag(s):