woensdag, 26. september 2012 - 21:15

Basisschoolleerlingen krijgen rugbylessen

Emmen

Wie wordt het beste rugbyteam van Emmen? Van 1 t/m 19 oktober maken leerlingen van groep 7 en 8 kennis met rugby. Rugbyclub Emmen, de Nederlandse Rugbybond en de Combinatiefunctionarissen Sport van de Gemeente Emmen werken samen om de leerlingen enthousiast te maken voor de sport rugby.

Tijdens de gymlessen krijgen de leerlingen een aantal proeflessen rugby aangeboden. De lessen worden afgesloten met een rugbytoernooi in de herfstvakantie. Op vrijdag 26 oktober van 13.00 – 17.00 uur strijden verschillende scholen om de sportbokaal ‘De Emmer’. Het toernooi vindt plaats op Sportpark Meerdijk bij Rugbyclub Emmen.

Rugby is geen standaard sport. Voor veel leerlingen is rugby echt iets nieuws. Vorig jaar werkten de Rugbyclub Emmen en de Combinatiefunctionarissen Sport voor het eerst samen aan dit project. Dit leverde veel enthousiaste reacties op. Na het project kon de Rugbyclub Emmen zelfs de jeugdafdeling nieuw leven inblazen.

De trainer van het herenteam en coördinator van de jeugd Marc Baas vertelt: “Vanuit de club ontstond de wens naar een gezonde jeugdafdeling. Vanwege het gebrek aan professionele trainers die onder schooltijd rugby kunnen geven, is er contact gezocht met de gemeente. Er lagen ideeën om het schoolrugby en daarbij behorend toernooi weer nieuw leven in te blazen. Via de afdeling sport zijn toen vier combinatiefunctionarissen aangewezen om samen tot een goed plan te komen. Dit heeft ertoe geleid dat op 26 oktober voor de tweede keer verschillende scholen in de gemeente Emmen gaan strijden om de ‘Emmer’.

“Momenteel heeft de club ongeveer 60 actieve leden,” laat Marc Baas weten. “Door actief mee te doen aan allerlei activiteiten in de gemeente zien we vooral het aantal jeugdleden groeien. Na het toernooi van vorig jaar zijn er twaalf kinderen lid geworden van de vereniging. Gelukkig hebben we ook trainers opgeleid.Voor de jeugd zijn er momenteel vijf trainers beschikbaar.”
Provincie:
Tag(s):