dinsdag, 4. december 2012 - 9:35

Bony wil weg en wel onmiddellijk bij Vitesse

(Elf Voetbal) Wilfried Bony is bezig aan zijn laatste weken als speler van Vitesse. De zaakwaarnemer van de Ivoriaan, Francis Kacou, zegt dat alle pogingen van Vitesse om het contract van zijn cliënt te verlengen zullen worden afgeslagen.

"Wilfried tekent honderd procent zeker geen nieuw en verbeterd contract" aldus Kacou in het AD. "Toen Vitesse Bony van Sparta Praag probeerde over te nemen, was meneer Kasakowski naar Tsjechië afgereisd. Hij beloofde ons dat Vitesse mee zou werken als er ooit een grote club voor Wilfried belangstelling toonde. Aan die afspraak houden we hem."

Bij Vitesse bestond de hoop dat men Bony met een sterk opgewaardeerd contract langer aan zich zou kunnen binden. Volgens Kacou zal Bony echter juist binnen enkele weken bekend maken waar zijn voetbaltoekomst ligt. Naar verluidt hebben clubs als AC Milan, Liverpool, Chelsea, Olympique Marseille en CSKA Moskou interesse in de topscorer van de Eredivisie, al zijn er nog geen concrete aanbiedingen gedaan.

Directeur Kasakowski laat desgevraagd echter weten dat Vitesse Bony in januari niet zomaar zal laten gaan, ook al kunnen de Arnhemmers daar vele miljoenen mee verdienen. "Dat geld krijgen we in de zomer ook wel", aldus Kasakowski. "In de zomer ontstaat een andere situatie dan in de winter."

Kacou reageert fel op deze uitspraak. "Vitesse vecht voor zijn speler. Maar laten ze hem niet gaan, dan volgt een big fight. Ik heb net nog met Wilfried gesproken. Hij herhaalde honderd procent zeker weg te willen zodra er een goeie club komt. En komt die er toch niet, dan maakt hij gewoon het seizoen af bij Vitesse."
Categorie:
Tag(s):