dinsdag, 20. november 2012 - 17:58

CDA ongerust over coffeeshop plan Opstelten

Den Haag

Het CDA vreest dat er chaos gaat ontstaan nu minister Opstelten een draai maakt op het drugsbeleid. In een brief aan de Tweede Kamer heeft de Minister laten weten dat het afstandscriterium tot scholen wordt losgelaten. Gemeenten mogen de afstand voortaan zelf bepalen.

Woordvoerder Peter Oskam over deze ommezwaai van Minister Opstelten: 'Het kabinet heeft besloten dat coffeeshops dichter bij scholen mogen komen. Het wordt een grote chaos. Alles wat CDA en VVD hebben gedaan om drugs zoveel mogelijk uit het straatbeeld te krijgen, wordt weer teruggedraaid. Een coffeeshop naast een school is voor het CDA ondenkbaar. Voor de VVD kennelijk niet meer. Wat ons betreft moet er minimaal 350 meter tussen zitten, zoals Opstelten ook altijd heeft gevonden. Coffeeshops die daar niet aan voldoen moeten dicht.'

Ook staat voor het CDA het uitbannen van drugstoerisme hoog op de agenda. Het middel dat daarvoor gekozen wordt, is minder belangrijk. In de vorige periode is gekozen voor de wietpas, maar dit middel is voor het CDA niet heilig. Wel vreest Oskam voor teveel gedoe, waardoor de straathandel toeneemt. 'Voor je het weet, beland je dan van de regen in de drup'.
Provincie:
Tag(s):