dinsdag, 2. oktober 2012 - 21:13 Update: 08-07-2014 0:29

Citroën:Nou vooruit nog 'Eendje' dan

De geruchten deden al langer de ronde maar nu is het dan officiëel door Citroen bevestigd: Citroën is gestart met de bouw van een nieuw model dat is gebaseerd op de legendarische 2CV, oftewel beter bekend als de ‘Lelijke Eend’.

Eind 2013 zal de revolutionaire ‘opvolger’, van de nog steeds in Nederland veelgevraagde en populaire oldtimer, op de Frankfurt Motor Show oftewel de IAA (IAA - International Automobile Exhibition) worden onthuld.

"We zijn een project gestart voor een eenvoudige, zuinige, moderne wagen met een betaalbare prijs", zegt algemeen directeur Frédéric Banzet op de website van La Tribune. "We hebben de beslissing genomen om de wagen te gaan bouwen. Dat zal gebeuren in Madrid", aldus Banzet tijdens de autosalon van Parijs.

Begin 2014 zal het model, dat alleen bestemd is voor de Europese markt, waarschijnlijk leverbaar zijn. Citroën heeft laten weten dat, ondanks de aantrekkelijke prijs van de nieuwe 2CV, het niet zal gaan om een low budget auto.

Lelijke Eend als Oldtimer
Tegenwoordig is de ‘oude’ eend nog steeds populair als tweede auto. Aangezien nog slechts circa 8500 2CV's in Nederland operationeel zijn, is de prijs voor een perfect bewaard of gerestaureerd exemplaar gestegen naar rond de 15.000 euro.

Onderdelen zijn echter relatief goedkoop en vanwege het lage gewicht van nog geen 560kg is de motorrijtuigenbelasting laag of vanwege de leeftijd niet verplicht. Via diverse 2CV-clubs worden voordelige verzekeringen aangeboden.
Categorie:
Tag(s):