donderdag, 23. augustus 2012 - 12:36

Clostridium bacterie aangetroffen in Deventer Ziekenhuis

Deventer

In het Deventer Ziekenhuis is bij 8 patiënten een Clostridium difficile infectie aangetroffen. 'Er zijn maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen', meldt het Deventer Ziekenhuis donderdag.

Clostridium difficile infecties komen vaker voor in ziekenhuizen. Mensen dragen de bacterie bij zich zonder dat ze het merken. Meestal verdwijnt deze bacterie na verloop van tijd gewoon weer.

Het type dat in Deventer is aangetroffen, kan ernstiger infecties veroorzaken dan de ‘gewone’ Clostridium, vooral bij mensen met verminderde weerstand.

De darmbacterie is sinds half juli bij 8 patiënten in het DZ aangetroffen en heeft bij deze patiënten diarree veroorzaakt. Ze zijn inmiddels met antibiotica behandeld. Er liggen momenteel nog 3 patiënten met Clostridium in het ziekenhuis.

Omdat de bacterie zich gemakkelijk kan verspreiden, worden zij nu geïsoleerd verpleegd en gelden er maatregelen voor het bezoek (handen wassen) aan deze patiënten. Ook zijn artsen en verpleegkundigen alert op nieuwe patiënten die met diarreeklachten worden opgenomen.

Voor bezoekers aan het DZ gelden verder geen bijzondere beperkingen. Ook de zorgverlening vindt gewoon doorgang.
Provincie:
Tag(s):