woensdag, 8. augustus 2012 - 15:40

Computernetwerk Weert plat door virus

Weert

De gemeente Weert heeft woensdag te maken met een storing in het computernetwerk die wordt veroorzaakt door een virus een zogenaamd Trojaans Paard. Dit heeft de gemeente woensdag laten weten.

'Het virus verspreidt zich bij elke handeling die medewerkers via de computer doen. Daarom moet het hele gemeentelijke computernetwerk worden afgesloten, zowel in het stadhuis als op de gemeentewerf/Milieustraat en de dependance Stramproy. Alleen op die manier kan verdere verspreiding worden voorkomen en het virus worden uitgeroeid', aldus de gemeente.

Waarschuwing
Het is niet uitgesloten dat bestanden die personen en organisaties sinds dinsdagochtend 7 augustus via de gemeente Weert hebben ontvangen, ook geïnfecteerd zijn. 'Als deze bestanden nog niet zijn geopend, wordt u aangeraden ze te verwijderen. Zijn ze wel geopend, dan is het advies een anti-virusprogramma uw computer te laten scannen of eventueel contact op te nemen met de eigen ICT-adviseur', waarschuwt de gemeente.

Op dit moment is niet bekend hoe lang het oplossen van het probleem gaat duren. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. Het is niet te zeggen of morgenochtend weer de normale dienstverlening kan plaatsvinden. De gemeente doet er alles aan om het probleem z.s.m. op te lossen.

De receptie blijft bemenst om inwoners die vragen hebben, te woord te kunnen staan. Ook de telefonie blijft bereikbaar, al kan er door gemeente niets digitaal worden opgezocht. De website is wel normaal toegankelijk, dat betekent dat inwoners daar informatie kunnen opzoeken.
Provincie:
Tag(s):