maandag, 12. november 2012 - 8:46 Update: 08-07-2014 0:45

Cruijff: 'Werk bij Ajax zit er bijna op'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Het heeft er alle schijn van dat Johan Cruijff zich binnenkort minder prominent gaat bemoeien met Ajax. De onbezoldigd adviseur hint in die richting in zijn Telegraaf-column van vandaag.

"Mijn werk bij Ajax zit er bijna op", aldus de voormalig topvoetballer. "Als het allemaal lukt, dan worden Edwin van der Sar en Michael Kinsbergen toegevoegd aan de directie. Als Van der Sar in de toekomst is ingewerkt dan zou het Ajax-model eigenlijk de basis voor de rest van het Nederlandse voetbal moeten worden. Dus oud-spelers met kwaliteit in combinatie met specialisten."

De kritiek op het gebrek aan ervaring bij Van der Sar pareert Cruijff. "Tijdens zijn opleiding aan de Cruyff Institute maakte Van der Sar op de docenten juist indruk door de kwaliteiten die nu van hem worden verlangd. Het zegt me weinig, dat hij nog onvoldoende ervaring heeft en het mastersdiploma niet in Nederland wordt erkend. Voor mij is een diploma eigenlijk niet belangrijk, het gaat erom wat iemand weet. Bovendien wordt internationaal de opleiding wel kwalitatief als de tweede van Europa beschouwd."

Sinds Cruijff zijn revolutie bij Ajax eind 2010 startte is de Amsterdamse club volledig opnieuw ingericht. Het trainerskader op de Toekomst bestaat bijna louter nog uit oud-spelers, de raad van commissarissen is Cruijff-gekleurd en ook de staf rond het eerste elftal bestaat uit ex-topspelers. Hetzelfde geldt straks voor de directie met Marc Overmars en Edwin van der Sar.
Categorie:
Tag(s):