maandag, 22. oktober 2012 - 16:42

Deuren automatisch ontgrendeld na alarm Kunsthal

Rotterdam

Vanwege de brandveiligheid zijn de deuren van de Kunsthal, waarlangs de dieven zich toegang hebben verschaft, nadat het alarm werd geactiveerd na enige tijd automatisch ontgrendeld. Dit heeft de Kunsthal maandag in een officiële verklaring laten weten.

‘De deuren bleven nog wel mechanisch op slot. De diefstal van maandagnacht wijst uit dat de inbrekers het slot na ontgrendeling vermoedelijk snel hebben geforceerd’, aldus de verklaring.

‘Vorige week, na de diefstal op dinsdag 16 oktober van 7 kostbare schilderijen, is er veel gespeculeerd in de media over de beveiliging van de Kunsthal. In reactie op vragen en commentaren in de media over de beveiliging van de Kunsthal komt de Kunsthal daarom met deze verklaring’, aldus de Kunsthal.

Beveiliging zomer 2012 geïnspecteerd
De inbraaksignalering, het camerasysteem en de toegangscontrole van de Kunsthal functioneren goed en waren ingeschakeld ten tijde van de diefstal. Alle systemen zijn in de zomer van 2012 voor het laatst geïnspecteerd.

Op 2 augustus 2012 kwam het Inspectierapport van een gespecialiseerd extern bureau: na controle van ruim 150 onderdelen is één kanttekening geplaatst, over een bewegingsmelder. Deze is vervolgens gerepareerd.

Safety en Security
In het voorjaar 2012 zijn onder andere de brandmeldcentrale en de rookmelders in de Kunsthal vernieuwd. De nieuwe installatie voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften behoudens de vergrendeling van de toegangsdeuren die volgens de Brandweer te lang vergrendeld blijven.

Camerabeelden
Blijkens de camerabeelden heeft de diefstal in twee minuten plaats gevonden. Voor de verdere gang verwijst de Kunsthal naar de eerdere persberichten van de Politie.

Vervolg
Evaluatie van het vorenstaande met alle betrokken instanties is opgestart. Voorlopig zijn enkele maatregelen getroffen, waaronder – in overleg met de Brandweer – aanpassingen van het vergrendelingssysteem.
Provincie:
Tag(s):