donderdag, 9. augustus 2012 - 18:31

Dode bij woningoverval Voorthuizen is één van de overvallers

Voorthuizen

Het dodelijk slachtoffer bij de woningoverval aan de Zevenbergjesweg is een 27-jarige Edenaar. Waarschijnlijk is de man één van de verdachten van de woningoverval.

De politie kreeg woensdagavond 8 augustus iets na 22:00 uur een melding van een woningoverval. Meerdere overvallers zouden de woning aan de Zevenbergjesweg binnengedrongen zijn. Bij de overval werd veel geweld gebruikt en is ook geschoten. Hierbij raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en 34-jarige man uit Voorthuizen gewond, de man liep een schotwond op. Zij zijn beide naar het ziekenhuis vervoerd. Er is geen sprake van levensgevaar.

Een paar honderd meter verderop trof de politie woensdagavond een zwaar gewonde man aan, een 27-jarige Edenaar. Uit eerste onderzoekt blijkt dat dit hoogstwaarschijnlijk één van de verdachten van de overval is geweest. De politie onderzoekt hoe en waardoor de man gewond is geraakt en overleden.

Uitgebreid politie-onderzoek
De politie doet onderzoek naar deze overval. Niet duidelijk is of er buit is gemaakt. Vandaag worden zowel de bewoners als meerdere getuigen uitgebreid gehoord. Er is en wordt buurtonderzoek gedaan en sporenonderzoek. Ook wordt er sectie gedaan op het dodelijk slachtoffer. Vanmiddag is er ook een zoeking geweest van de ME en speurhonden op het terrein rondom de woning aan de Zevenbergjesweg.
Provincie:
Tag(s):