maandag, 25. juni 2012 - 10:09

Dronken Hagenaar veroorzaakt aanrijding en verwondt agent

Delft

Een 25-jarige Hagenaar verzette zich zaterdag hevig bij zijn aanhouding. De man veroorzaakte om 23.10 uur op de Prunuslaan een aanrijding waarbij hij schade veroorzaakte aan een geparkeerde personenauto, lantaarnpaal en een fiets.

Toen hij mee moest naar het politiebureau ging het mis en verzette de beschonken Hagenaar zich hevig.

De Hagenaar trapte daarbij wild om zich heen en verwondde daarbij een politieagent aan zijn hand. In het ziekenhuis bleek dat de hand van de agent voor minimaal 14 dagen in het gips moest. Met de nodige moeite kon de man worden aangehouden. Naast het verzet beledigde de man de politieagenten door ze voor van alles en nog wat uit te maken.

Selectief geheugen
De verdachte werd uiteindelijk ingesloten. De volgende dag wist de man zich 'niets' meer te herinneren. Hij zit nog steeds in de cel en wordt woensdag 27 juni worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie maakte proces-verbaal op wegens het veroorzaken van een ongeval onder invloed, joyriding, verzet en belediging bij aanhouding.

Harde aanpak geweld
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):