woensdag, 12. december 2012 - 17:33

Dronten tweede bij verkiezing Klimaatbokaal Flevoland

Dronten

Afgelopen vrijdag 7 december werd voor de zesde keer door de Natuur- en Milieufederatie Flevoland de klimaatbokaal Flevoland uitgereikt.

Op basis van een aantal criteria wordt bepaald welke van de zes Flevolandse gemeenten de meeste inspanningen heeft gepleegd op het gebied van energie en klimaat. Voor 2012 is de gemeente Almere winnaar geworden.

Dronten sleepte een verdienstelijk tweede plek in de wacht. In het juryrapport werden vooral de inspanningen van de gemeente Dronten op het gebied van windenergie, duurzaam inkopen en het hebben van duidelijk beleid en visie gewaardeerd.

Ondanks de tweede plek is de waardering een mooie stimulans op ook in 2013 door te gaan met het uitvoeren van het duurzaamheidbeleid. Zo gaat de gemeente begin volgende jaar de duurzaamheidslening (ten behoeve van energiebesparende maatregelen bij particuliere woningen) invoeren, komen de resultaten van het onderzoek naar zonnepanelen op gemeentelijke daken beschikbaar, gaan we de gemeenteraad een beleidsplan openbare verlichting (met een scenario LED-verlichting) voorleggen en gaan we een klimaatplan maken. Dronten is duidelijk op de goede weg met haar duurzaamheidsbeleid.
Provincie:
Tag(s):