maandag, 5. november 2012 - 16:33

EOD vindt granaat en munitie woning dode man

Vlissingen

De politie in Vlissingen trof zaterdagochtend in een woning in Vlissingen een dode 58-jarige man en antieke geweren aan. De politie kwam naar de woning nadat een ongeruste buurtbewoner de man al een tijdje niet meer had gezien.

Update maandag 5-1-12 17.30uur:
Maandagochtend om ongeveer 11.00 uur is de politie gestart met een onderzoek in de woning van de zaterdag aangetroffen overleden man in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen.

'Dit onderzoek deden we samen met de EOD. Zij waren ter plaatse gevraagd om, met name, onderzoek te doen in een paar afgesloten kamers in de woning die met een amateuristisch alarmsysteem waren 'beveiligd'. Omdat wij zo omzichtig mogelijk te werk willen gaan en hierbij ook om onze eigen veiligheid moeten denken, hebben we voor de zekerheid de EOD uitgenodigd', aldus de politie.

Het onderzoek is 's middags afgerond. In de afgesloten kamers zijn nog meer vuurwapens gevonden. Het ging hierbij voornamelijk om antieke geweren en (nep)handvuurwapens, dozen met duizenden stuks munitie en één onklaar gemaakte handgranaat.

In totaal zijn er veertig (nep)vuurwapens in beslag genomen en duizenden stuks munitie van verschillend kaliber. Alles wordt vernietigd als ons onderzoek is afgerond. De granaat is meegenomen door de EOD.

Eerdere berichtgeving
Zaterdagochtend om ongeveer 11.45 uur kregen de collega's in Vlissingen een melding van de ongeruste buurtbewoner. De man om wie het ging, leidde volgens de melder een teruggetrokken bestaan en had weinig contact met de mensen in zijn buurt.

De collega's zijn ter plaatse gegaan in de Willem van de Veldelaan en troffen, nadat zij de woning met de nodige moeite waren binnengekomen, een dode man aan in de woning.

Uit onderzoek bleek dat deze dode man de 58-jarige bewoner was. Hij was een natuurlijke dood gestorven en lag vermoedelijk al enige tijd dood in zijn woning, hoe lang precies is niet bekend.

Naast de dode man troffen de collega's in de woning ruim 20, voor het merendeel antieke, geweren aan. Ook stuitten de agenten op een paar afgesloten kamers die voorzien waren van een amateuristisch alarmsysteem.

EOD
Uit voorzorg hebben de agenten die kamers niet betreden. Omdat er niet bekend is wat er zich in die afgesloten kamers bevindt, is de EOD uitgenodigd om maandag te assisteren bij een onderzoek in de woning. Dat onderzoek is maandagochtend gestart.
Provincie:
Tag(s):