zaterdag, 15. september 2012 - 22:08 Update: 08-07-2014 0:46

FC Twente wervelt in Tilburgse kermis

(Elf Voetbal) FC Twente heeft een monsterscore neergezet tegen Willem II. Twee tegengoals werden de Tukkers allerminst fataal door zes doelpunten voor: 2-6.

Willem II wachtte al dertien thuiswedstrijden op een overwinning en was in de laatste negen duels op het Koning Willem II Stadion zelfs niet in staat om een clean sheet te behalen. FC Twente, samen met NEC en Vitesse nog met de volle honderd procent score in uitwedstrijden, kon vandaag haar zevenhonderdste zege in de Eredivisie behalen. Dat gebeurde, en hoe!

Opmerkelijk genoeg stond het na 38 minuten nog altijd 0-0 in het Koning Willem II Stadion. Daarna ging het los. Felipe Gutiérrez en Luc Castaignos wisten FC Twente nog voor de thee op een goede uitgangspositie te brengen. Gutiérrez werd zo de eerste Chileen die scoort in de Eredivisie sinds Juan Lorca (Vitesse), uit bij FC Twente op 15 maart 2008 (4-3 nederlaag). Castaignos profiteerde optimaal van geblunder in de verdediging van Willem II, dat toen al wist dat het niet meer zou gaan winnen. FC Twente behaalde overigens een clubrecord door tot scoren te komen tegen Willem II. In totaal lukte het de roodhemden al 33 keer op rij om trefzeker te zijn in een uitduel. Het Eredivisie-record is in het bezit van SC Heerenveen, dat tussen 1995 en 1998 in 46 uitwedstrijden op rij wist te scoren.

Na de rust gebeurde er veel. Robbert Schilder maakte de 0-3, nadat hij de bal meekreeg in zijn loop van Gutiérrez. Tukker Marc Höcher bracht de spanning vervolgens wel een beetje terug. Dat was echter van korte duur. In één minuut tijd gooiden Schilder en Willem Janssen de wedstrijd op slot. Door Jeroen Lumu en Philipp Haastrup kende het duel uiteindelijk een behoorlijke eindstand: 2-6.

Voor de zesde keer op rij won FC Twente een uitwedstrijd tegen Willem II. De Enschedeërs zijn nog altijd de enige club zonder puntverlies in de Eredivisie.
Categorie:
Tag(s):