zondag, 16. december 2012 - 17:02 Update: 08-07-2014 0:44

Feyenoord verslaat in roodgekleurd 'elleboog-duel' ADO Den Haag

Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zich letterlijk en figuurlijk naar de overwinning geknokt.

In De Kuip won de thuisploeg met 3-2 en kregen Bruno Martins Indi (Feyenoord) en Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag) de rode kaart. Een eigen doelpunt van Tjaronn Chery vijf minuten voor tijd zorgde voor Rotterdamse vreugde.

In de velle openingsminuten waren er kansen aan beide kanten. Namens Feyenoord Jordy Clasie, ADO Den Haag werd gevaarlijk via Chery. De eerste grote kans was voor ADO. Na een voorzet van Kenneth Omeruo kon middenvelder Jens Toornstra net niet bij de bal. Na een kwartier kwam Feyenoord op voorspron. Martins Indi stuurde Graziano Pellé weg en de Italiaan scoorde, via het been van Beugelsdijk, de 1-0.

Eén minuut later was het echter alweer gelijk. Stefan de Vrij gleed uit, waardoor Chery Mike van Duinen vond. Hij passeerde vervolgens de teruggekeerde Erwin Mulder.

Het sterk verdedigende ADO Den Haag liet vervolgens Feyenoord komen en de Rotterdammers konden niet bijster gevaarlijk worden. Toch werd er gerust met een 2-1 tussenstand, Lex Immers scoorde uit een strafschop namelijk de 2-1 tegen zijn oude ploeg. Omeruo haalde Pellé in het strafschopgebied onderuit.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kreeg ADO Den Haag een strafschop van arbiter Ruud Bossen. De scheidsrechter zag Martins Indi Van Duinen onderuit trekken en de linkspoot werd vervolgens bestraft met een rode kaart én een strafschop tegen. Deze werd vervolgens benut door Danny Holla.

Het nummerieke voordeel wat Den Haag had, hield echter niet lang stand. Twee minuten na de eerste rode kaart, kwam de tweede. Een elleboogstoot van Beugelsdijk in het gezicht van Clasie zorgde ervoor dat ook ADO met tien man verder moest. Daarna was het vooral strijd wat de boventoon voerde in Rotterdam.

Goed voetbal was niet meer aan de orde en op karakter ging de ploeg van Ronald Koeman op zoek naar de 3-2. Hoewel doelman Gino Coutinho zijn netten lang schoon hield, moest hij vijf minuten voor affluiten toch capituleren. Een kopbal van Stefan de Vrij werd ongelukkig door Chery in het eigen doel gewerkt.