zaterdag, 8. september 2012 - 20:45

FNV: Duizenden actief voor een sociaal Nederland

Op zes plekken in Nederland heeft de FNV zaterdag actie gevoerd vóór een sociaal en solidair Nederland.

De acties in Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven, Groningen, Bergen op Zoom en
Schiedam waren een succes. Ruim vierduizend mensen lieten hun onvrede blijken over de afspraken in het Kunduz-akkoord en spraken zich uit vóór een sociaal Nederland.

Ton Heerts, voorzitter van de FNV/de nieuwe vakbeweging zei in zijn toespraak: “Ik doe een beroep op de kiezer. Denk goed na als je volgende week dat stemhokje in gaat. Het gaat niet om 1 onderwerp. Kies sociaal en solidair. Kies voor een sociaal Nederland.”

Met de acties wil de FNV kiezers informeren over de diverse standpunten van de politieke partijen, zodat ze op 12 september beslagen ten ijs komen als zij hun keuze kunnen maken in het stemhokje.

In zijn toespraak riep Heerts de politiek op de Kunduzplannen van tafel te vegen. Om die oproep kracht bij te zetten zal de FNV maandag een zogeheten voorultimatum aanbieden bij het Torentje, zo kondigde Heerts zaterdag aan in Amsterdam. Hiermee wil de FNV duidelijk maken dat de plannen van de Kunduz-coalitie die de basis vormen van de begroting van 2013 van tafel moeten. Als het nieuwe kabinet en de nieuwe kamer daar niet toe besluiten volgen er hardere acties. Een voorultimatum is een waarschuwing voor een daadwerkelijk ultimatum dat bijvoorbeeld een staking mogelijk moet maken.
Provincie:
Tag(s):