maandag, 8. oktober 2012 - 12:00

FNV: Woensdag uitspraak ziekmakende busjes

Amsterdam

Aankomende woensdag om 13.30 doet de rechtbank van Leeuwarden uitspraak over de zaak van de ziekmakende busjes. Bureau Beroepsziekten FNV en FNV Bondgenoten hebben in een spoed-appèl gevraagd om de ziekmakende Connexxion-busjes van de weg te halen.

De chauffeurs krijgen ernstige rug- en nekklachten door het rijden in de busjes. Zij kunnen door de pijn niet meer werken.

Connexxion wilde eerder alleen de stoelen in de bussen vervangen om aan de gezondheidsnormen te voldoen. De maatschappij heeft meer dan een jaar de tijd gehad om de stoelen aan te passen, maar heeft hier nog niks aan gedaan. Daarom pleit Bureau Beroepsziekten nu voor het geheel verwijderen van de bussen.

De zaak loopt al sinds zomer 2011. In december 2011 is de Arbeidsinspectie ingeschakeld die eisen heeft gesteld aan de stoelen in de bussen. De deadline hiervoor verliep op 1 juli 2012. De Arbeidsinspectie heeft Connexxion nog niet gecontroleerd. Na een jaar is de situatie van de chauffeurs nog steeds niet verbeterd, aldus de bond.
Provincie:
Tag(s):