maandag, 3. december 2012 - 20:40

Frank de Wolf (PvdA) verlaat Amsterdamse gemeenteraad

Amsterdam

Frank de Wolf verlaat de Amsterdamse gemeenteraad. Hij heeft een nieuwe baan die niet te combineren is met het raadswerk en het fractievoorzitterschap.

De gemeenteraadsvergadering van 20 december is voor De Wolf de laatste die hij als raadslid bijwoont.

De PvdA-fractie buigt zich nu over zijn opvolging als fractievoorzitter. Het is de inzet van het fractiebestuur om op maandagavond 10 december de keuze van de fractie voor de nieuwe fractievoorzitter aan te kunnen kondigen.

Lange staat van dienst
Frank is sinds 2002 lid van de Amsterdamse gemeenteraad voor de Partij van de Arbeid. Sinds 2010 was hij fractievoorzitter. De Wolf was lid van de commissie die een raadsenquête organiseerde naar de Noord-Zuidlijn, deed samen met Carolien Gehrels de onderhandelingen die leidde tot de coalitie van PvdA, VVD en Groenlinks en voerde namens de fractie onder meer het woord over ‘Project 1012’, het opruimen van de Wallen.

De Wolf is het tweede politieke PvdA-kopstuk dat de Amsterdamse politiek verlaat. Eerder verruilde Lodewijk Asscher zijn baan als wethouder financiën en onderwijs voor een ministerspost in het kabinet-Rutte II.
Provincie:
Tag(s):