woensdag, 1. februari 2012 - 22:18

Gasbol De Stip in Emmen verlicht

Emmen

Een bijzonder moment was het woensdagavond bij Gasbol De Stip aan de Dordsestraat in Emmen. Het industrieel monument met een doorsnede van 22 meter, welke eerder al door de Toyisten tot kunstwerk was omgetoverd is nu ook bij duisternis uitstekend te zien.

Na optredens van de Molukse Tifa-slagwerkgroep Lakukela en de van grote dance-events en discotheken bekende LED-robotman ontstak de Emmer wethouder Henk Jumelet samen met voorzitter Johan Stuulen van stichting Living Industry de lichten rondom de gasbol.

De Stip is het grootste kunstwerk van Nederland, dat dateert uit de jaren zestig. In opdracht van Stichting Living Industry uit Emmen is het object twee jaar geleden getransformeerd tot een kleurrijk en bijzonder kunstwerk met als thema ‘energie’. De Stichting Living Industry uit Emmen houdt zich bezig met de herontwikkeling van oude, verouderde, monumentale of karakteristieke bedrijfslocaties.

De kunstenaars van de Toyistyen beginnen komend voorjaar aan hun tweede enorme project in Emmen: de transformatie van Hotel Ten Cate, van binnen en van buiten naar een levend Toyistisch kunstwerk.
Provincie:
Tag(s):