vrijdag, 27. juli 2012 - 9:53

Getuigen gezocht van gevaarlijk rijgedrag automobilist

Leeuwarden

De politie is op zoek naar getuigen van zeer gevaarlijk en onveilig rijgedrag van een 28-jarige inwoner van Leeuwarden. De man, die in een blauwe personenauto van het merk Audi reed, zorgde donderdagmorgen om 09.30 uur op diverse plaatsen en straten in de stad voor levensgevaarlijk situaties.

Op het Noordvliet moesten diverse automobilisten afremmen om een aanrijding met de inhalende en te snel rijdende automobilist te voorkomen. Ook fietsers op de Bote van Bolswertstraat en de Wijbrand de Geeststraat wisten ternauwernood de auto van de Leeuwarder te ontwijken.

Op de Kanaalstraat pleegde de man eveneens diverse verkeersovertredingen, waarbij er gevaar en hinder werd veroorzaakt. De man werd op de Wijbrand de Geeststraat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In het kader van het onderzoek naar dit incident komt de politie graag in contact met getuigen die de man in zijn auto hebben zien rijden. Zij kunnen de politie bellen via het telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):