woensdag, 29. augustus 2012 - 16:00

Hond doodgeschoten bij overval, bewoner heeft schotwond

Zoetermeer

De recherche van het overvallenteam van politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op de Broekwegzijde waarbij dinsdagavond om 23.40 uur een 57-jarige Zoetermeerder gewond raakte en zijn hond kwam te overlijden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Agenten werden dinsdagavond gestuurd naar de Broekwegzijde waar in de tuin van een woning geschoten zou zijn. De agenten troffen in de tuin een hond aan die was neergeschoten.

De bewoners waren na het neerschieten van de hond naar buiten gekomen en raakten daar in gevecht met enkele mannen. De 57-jarige raakte daarbij gewond door een schot.

De hond overleed enige tijd later. De Zoetermeerder werd naar een ziekenhuis vervoerd. Het Twisterteam onderzoekt de overval en zoekt daarbij nadrukkelijk getuigen.

Onderzoek
Onmiddellijk na de schietpartij startte de politie een groot onderzoek. Een speurhond en een politiehelikopter zochten in de omgeving naar de verdachten.

Ook startten agenten direct met een buurtonderzoek en zochten forensisch experts naar sporen. Het buurtonderzoek is ook woendag voortgezet. Agenten flyeren woensdagavond op de Broekwegzijde met het doel getuigen van de overval en het schietincident te kunnen spreken.

Signalement
Van de verdachten is het volgende signalement bekend:
Drie getinte mannen waarvan er twee een bivakmuts droegen. Eén van de mannen met bivakmuts op droeg een blauwe jas en had een stevig postuur. De man zonder bivakmuts droeg een rode trui met capuchon.
Provincie:
Tag(s):