zaterdag, 29. september 2012 - 16:35

Honden in rivier De Dommel gedumpt en koe zonder poten gevonden

Dieren zijn hun leven langs het Brabantse riviertje De Dommel niet meer zeker. De politie trof vrijdag twee dode honden aan en vandaag een dode koe.

Vrijdagmiddag rond 13.45 uur kreeg de politie een melding dat er in het water een zwarte sporttas dreef die heel erg stonk. Dit was aan de oost-oever van de Dommel, 25 meter ten zuiden van het viaduct met de A2 in de richting van Halder.

Toen agenten ter plaatste gingen kijken bleek 100 meter verderop een dode hond in het water te drijven. Deze is aan de kant gehaald. Toen even later de zwarte sporttas aan de kant was gehaald, bleek deze ook een dode hond te bevatten. Hoe de honden gestorven zijn, is onduidelijk. Het onderzoek naar de dode honden wordt gedaan door de dierenpolitie Oost-Brabant. Zij zijn op zoek naar de mogelijke eigenaar van de twee honden en/of mensen die mogelijk hebben gezien dat de twee honden in het water werden gedumpt.

Koe zonder poten
Zaterdag rond 09.00 uur werd in een weiland nabij de Hooibrug over het riviertje de Dommel bij Boxtel een koe aangetroffen zonder poten.

In het weiland grazen 7 koeien. Op vrijdagochtend zag de eigenaar ze voor het laatst en toen hij zaterdagochtend in de wei kwam, lag één van de koeien daar dood. Zij was geslacht en op vakkundige wijze ontdaan van haar vier poten, vermoedelijk voor het vlees. De politie is in beide gevallen op zoek naar mogelijke getuigen of mensen die iets verdachts gezien hebben.
Provincie:
Tag(s):