dinsdag, 3. april 2012 - 20:49

Honderden leerlingen en ouders weer “veilig de kroeg in”.

Hoogeveen

Maandagavond 2 april stroomde om 19.00 uur de Hoofdstraat in Hoogeveen ter hoogte van de Tas vol met derdejaars leerlingen van het Roelof van Echten College en hun ouders. Dit ter ere van het tienjarig jubileum van het unieke project Way Out- Veilig, Uitgaan is te leren! De avond werd geopend door Albert Weishaupt, directeur/bestuurder van het RvEC en burgemeester Karel Loohuis. Aansluitend verzorgde de Hoogeveense zanger Kevin Smit een verrassingsoptreden.

Way Out maakt leerlingen bewust van de risico’s tijdens het uitgaan en leert ze hoe zij dergelijke risico’s kunnen vermijden. Zo moet de kans op slachtofferschap van jongeren als gevolg van geweld in het uitgaansleven teruggedrongen worden.

Het project is zo uniek, dat het momenteel alleen in Hoogeveen op deze wijze wordt uitgevoerd. De kracht van het project is de belangeloze samenwerking tussen workshophouders, horecagelegenheden, gemeente en het Roelof van Echten College. Deze samenwerking wordt aangestuurd door Jannette van Regteren, lid van de Koninklijke Horeca Nederland en Karen van Eck, docente Roelof van Echten College.

Maar liefst 12 horecagelegenheden en de Gemeente openen deze avond belangeloos hun deuren voor de afsluitende excursieavond. De leerlingen van het Roelof van Echten College hebben al lessen en/of workshops gevolgd in het thema “veilig uitgaan”. Tijdens de excursieavond volgen zij diverse workshops van politie, ambulance, brandweer, Veilig Verkeer Nederland, Bureau Halt, SWW en JenS Security. Ook werden er workshops aangeboden om alternatief uitgaan te bevorderen. Deze worden onder meer verzorgd door De Dansschool, Kiri bowling en Rots en Water.

Naast lessen en workshops voor leerlingen worden ook de ouders van de leerlingen in het project betrokken. De ouders volgen tijdens de excursieavond een workshop van Verslavingszorg Noord Nederland in de Raadszaal van het gemeentehuis en daarnaast doen zij mee aan een forum in bioscoop Luxor met stellingen over uitgaan. Het forum bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, politie, Koninklijke Horeca Nederland en het Roelof van Echten College.
Provincie:
Tag(s):